Zomerkamp: Rock Botassart

9 juli 2016Jojo'sToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Dit jaar gaan we met de jongverkenners naar Rock Botassart!

Op donderdag 21 juli kan de familie eens een kijkje komen nemen naar het festivalterrein. Wij voorzien die dag een grote barbecue voor alle aanwezigen. 

DEADLINE INSCHRIJVEN BEZOEKDAG: ZATERDAG 9 JULI!

Meer info vind je terug op de website: www.scoutsrumbeke.be/rockbotassart

 

Informatie Sjorweekend + huisbezoeken

14 maart 2016Jojo'sToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Beste ouders en jojo’s, 

Ook dit jaar gaan we opnieuw op sjorweekend. Dit gaat door tijdens het tweede weekend van de paasvakantie, namelijk van vrijdag 01/04/16 om 17.00u t.e.m. zondag 03/04/16 omstreeks 14.00u. Tijdens dit weekend is het de bedoeling dat de eerstejaars jojo’s een aantal scouteske technieken aangeleerd krijgen en dat de tweede- en derdejaars deze verder perfectioneren. Deze zullen de jojo’s goed kunnen gebruiken tijdens het groot kamp in juli. Op de agenda staat bijvoorbeeld hoe je het best een tafel sjort, hoe je het best vuur maakt om erop te koken, hoe je het meest efficiënt een patrouilletent opzet,…

Inschrijven voor dit fantastische weekend kunt u doen door het bedrag van 25 euro over te schrijven op het rekeningnummer BE37 0635 9178 6628, met vermelding “SJORWEEKEND_NAAM JONGVERKENNER”. Gelieve dit in orde te brengen voor dinsdag 29/03/16, zodat we een goed zicht hebben op wie er allemaal aanwezig zal zijn.

Naast het gewone gerief dat je normaal op een weekend meeneemt (perfect uniform, warme kledij, regenjas, goeie schoenen, wasgerief, één keukenhanddoek, zaklamp, een tentstok,… ), kan ook een zakmes handig zijn. Tijdens dit weekend slapen we, net zoals op groot kamp, in patrouilletenten. Breng dus zeker ook een slaapzak en een matje mee! 

Tijdens de weekdagen van de paasvakantie komen we met de leiding ’s avonds graag eens bij jullie thuis langs om het groot kamp voor te stellen. Mogen we vragen een mailtje terug te sturen indien jullie een bepaalde periode of avond niet thuis zijn?

Indien er verder nog vragen zijn kunt u via mail terecht op jongverkenners@scoutsrumbeke.be of telefonisch op 0474 24 85 35 (Simon), 0497 64 30 45 (Arne) of 0472 92 09 22 (Yoke).

 

Een stevige scoutslinker,
De jongverkennerleiding

 

Extra info stadsspel op 5 maart

17 februari 2016Jojo'sToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Beste jojo's


Op zaterdag 5 maart staat er een stadsspel gepland. Hiervoor spreken om 12.40u af aan het Stationsplein in Roeselare. We zijn daar iets na 18.00u terug. Voor deze ietwat specialere activiteit willen we vragen om 6 euro mee te nemen. Omdat we een aantal voorbereidingen moeten treffen zouden we ook graag hebben dat jullie hiervoor inschrijven door tegen ten laatste vrijdag 26 februari een mailtje te sturen naar jongverkenners@scoutsrumbeke.be. 

Stevige linker


De jongverkennerleiding

 

Kerstkamp 2015

1 december 2015Jojo'sToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Beste ouders,

Het kerskamp gaat voor de jongverkenners dit jaar door van zaterdag 19 december (10.00u) tot maandag 21 december (14.00u). Een papieren versie van het kampboekje werd tijdens de vorige activiteit uitgedeeld. De komende activiteiten (5/12 en 12/12) kunnen jullie ook nog eentje meekrijgen. Er werd ook een digitale versie gemaild naar alle ouders. Geen e-mail ontvangen? Laat dat ons dan weten op jojos@scoutsrumbeke.be zodat we kunnen nagaan waar het fout liep.

Indien er nog verdere vragen zijn kunnen jullie ons altijd telefonisch of per e-mail contacteren.

Stevige scoutslinker,

De jongverkennerleiding

 

Extra info Sint-Maartensavond

3 november 2015Jojo'sToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Beste jojo’s,


Ook dit jaar vieren we opnieuw het feest van Sint-Maarten!

Deze activiteit gaat door in 2 delen, namelijk van 14.00u tot 16.00u en van 18.00u tot 20.00u.

Voor het eerste deel nemen jullie best een lepel en keukenmes mee om jullie biet uit te hollen. Doe voor het tweede deel zeker een fluovestje aan en neem best ook een glazen potje mee om hierin jullie theelichtje brandend te houden.

’s Avonds gaan jullie met jullie biet op stap van deur tot deur om het Sint-Maartenslied te zingen in de hoop dat jullie hiervoor snoep zullen krijgen. Het is dus van groot belang dat jullie dit lied correct kunnen zingen. De tekst gaat als volgt:

Sinte Maartensavond
de torre gaat mee naar Gent
En als ons moeder wafels bakt
dan zin we gjil content
Stook vier, maak vier,
Sinte Maarten komt alhier
met zijne bloten arme
om ons een bitje te warme
Warme warme liere,
ter ere van Sinte Piere
ter ere van Sinte Lap (Lap Lap),
'k ete mijne buik vol zoete pap,
'k ete mijn buik vol taarte,
ter ere van Sinte Maarten

Leidster Yoke heeft dit lied ook ingezongen. Het audiobestand kunnen jullie downloaden via volgende link: http://we.tl/HZfF7pTWjr

Het spreekt uiteraard voor zich dat we jullie niet kunnen laten vertrekken als jullie het lied niet goed kunnen zingen. Jullie hebben dus nog enkele dagen de tijd om goed te oefenen!

Stevige linker,
Jullie leiding

 

Sjorweekend + huisbezoeken paasvakantie

18 maart 2015Jojo'sToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Beste ouders en jojo’s,

Ook dit jaar gaan we opnieuw op sjorweekend. Dit gaat door tijdens het tweede weekend van de paasvakantie, namelijk van vrijdag 10/04/15 om 17.00u t.e.m. zondag 12/04/15 omstreeks 14.00u. Tijdens dit weekend is het de bedoeling dat de eerstejaars jojo’s een aantal scouteske technieken aangeleerd krijgen en dat de tweede- en derdejaars deze verder perfectioneren. Deze zullen de jojo’s goed kunnen gebruiken tijdens het groot kamp in juli. Op de agenda staat bijvoorbeeld hoe je het best een tafel sjort, hoe je het best vuur maakt om erop te koken, hoe je het meest efficiënt een patrouilletent opzet,…

Inschrijven voor dit fantastische weekend kunt u doen door het bedrag van 25 euro over te schrijven op het rekeningnummer BE50 0635 7038 7418, met vermelding “SJORWEEKEND_NAAM JONGVERKENNER”. Gelieve dit in orde te brengen voor woensdag 08/04/15, zodat we een goed zicht hebben op wie er allemaal aanwezig zal zijn.

Naast het gewone gerief dat je normaal op een weekend meeneemt (perfect uniform, warme kledij, regenjas, goeie schoenen, wasgerief, één keukenhanddoek, zaklamp, een tentstok,… ), kan ook een zakmes handig zijn. Tijdens dit weekend slapen we, net zoals op groot kamp, in patrouilletenten. Breng dus zeker ook een slaapzak en een matje mee!

Tijdens de weekdagen van de paasvakantie komen we met de leiding ’s avonds graag eens bij jullie thuis langs om het groot kamp voor te stellen. Mogen we vragen een mailtje terug te sturen indien jullie een bepaalde periode of avond niet thuis zijn?

Indien er verder nog vragen zijn kunt u via mail terecht op jongverkenners@scoutsrumbeke.be of telefonisch op 0474 248 535 (Simon), 0477 809 443 (Joeri) of 0472 920 922 (Yoke).

Een stevige scoutslinker,

De jongverkennerleiding

 

Circulaire tweede trimester

5 januari 2015Jojo'sToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Dag liefste jojo's,


De kerstvakantie zit er alweer op, dus wordt het tijd om jullie een nieuwe circulaire voor te schotelen. Je kan op de afbeelding hiernaast klikken om ze te vergroten, of je kan de pdf downloaden via volgende link: http://we.tl/76VT6nyl29. Vanaf 10 januari staan we er dus elke zaterdag terug van 14.00u tot 17.00u met een verkwikkende activiteit. Wij zien het alvast keihard zitten! 

 Tot zaterdag!


De jongverkennerleiding

 

Volgende act op vrijdagavond + Correct Rekeningnummer

25 november 2014Jojo'sToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Beste ouders en jojo's,

Aangezien er nu zaterdag (29/11/'14) een wedstrijd synchroschaatsen wordt georganiseerd in Finlandia te Gullegem en we dit niet konden voorzien in september toen de circulaire werd gemaakt, zijn we genoodzaakt om komende activiteit te verplaatsen naar vrijdagavond (28/11/'14). De jongverkenners worden verwacht om 18.30u aan de schaatsbaan (Driemasten 39, 8560 Gullegem) en mogen terug opgehaald worden om 21.00u. We raden aan om zo veel mogelijk te carpoolen. Voor deze activiteit vragen we om 6 euro (gepast!), lange kousen en handschoenen (verplicht!) mee te nemen.

Verder delen we ook mee dat er een fout staat in het kampboekje dat vorige week na de activiteit werd meegegeven. Het rekeningnummer dat erin vermeld staat is dat van vorig jaar. Daarom vragen we om tijdig over te schrijven op het nieuwe rekeningnummer van de jongverkenners, namelijk BE51 0635 6981 9562. Dit werd aangepast in het kamboekje dat u in het bericht hieronder terugvindt. Onze excuses voor dit ongemak.

Vriendelijke scoutsgroeten,

De jongverkennerleiding

 

Kerstkamp

23 november 2014Jojo'sToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

De digitale versie van het kampboekje kan je via volgende link downloaden:

http://we.tl/mRkAm7MsJ0

We spreken op zaterdag 20 december om 10.00u af op de markt van Poperinge. Van daaruit maken we een stevige wandeltocht (met jullie rugzak) naar de kampplaats.


Jullie ouders mogen jullie terug ophalen op maandag 22 december om 14.00u op volgend adres:


Het Dorpshuis

Moenaardestraat 95

8972 Haringe


Vanaf dit jaar worden de individuele steekkaarten digitaal ingevuld en bijgehouden via www.groepsadmin.be. Iedereen zou daar in het begin van het jaar een e-mailtje over ontvangen moeten hebben).

Wat nemen we allemaal mee op kamp?

Wat heb je aan bij vertrek:

PERFECT UNIFORM! (Scoutshemd + das)

Een fluohesje

Stevige wandelschoenen

Wat zit er in je rugzak:

PICKNICK voor de eerste middag (zit best bovenaan)

T-shirts, warme truien, lange broeken

Voldoende ondergoed

Voldoende dikke en warme kousen

Een mortelemmer

Reserve schoenen

Pantoffels

Een kerstbal/slinger/kerstlichtjes

Een warme jas, sjaal, muts

Handschoenen

Een parlofoon

KERSTCADEAUTJE van ongeveer €5 (liefst geen strip)

Een aap

1 keukenhanddoek

Een slaapzak

Een kussensloop en bedovertrek

Een kartje kilo gemengd gehakt

Verkleedkledij voor het feestje in het thema ‘F’ (fee, fluo,...)


De kostprijs voor dit fantastische kamp vol plezier en avontuur is 40 euro. Dit kan overgeschreven worden op het rekeningnummer BE51 0635 6981 9562, met vermelding voornaam + naam + kerstkamp. Gelieve dit te doen voor maandag 15 december. Met de overschrijving ben je meteen ook ingeschreven voor het kamp. 

Indien er nog vragen zijn, kan je de leiding altijd bereiken via e-mail (jongverkenners@scoutsrumbeke.be) of telefonisch (Simon: 0474 248 535, Joeri: 0477 809 443, Yoke: 0472 920 922).

We wensen jullie alvast een prettige kerstperiode

en een heel gelukkig Nieuwjaar!
De jojoleiding


 

Sint-Maartensavond

3 november 2014Jojo'sToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Liefste jojo's,


Zaterdag vieren we naar jaarlijkse gewoonte Sint-Maarten!

OPGEPAST! De activiteit wordt voor 1 keer in 2 DELEN gesplitst!
Tussen 14.00u en 16.00u gaan we elk onze eigen biet uithollen om er dan een lantaarn van te maken. Kijk thuis al eens of je een klein glazen potje hebt waarin je een theelichtje kan stoppen. Dat kan je dan 's avonds meebrengen om je kaarsje in je biet brandend te houden.

Tussen 18.30u en 20.30u gaan jullie met jullie lantaarns op pad van deur tot deur om snoep en ander lekkers te verzamelen. Om dat lekkers te verdienen, zullen jullie wel het Sint-Maartenlied moeten kennen! De tekst gaat als volgt:

Sinte Maartensavond
de torre gaat mee naar Gent
En als ons moeder wafels bakt
dan zin we gjil content
Stook vier, maak vier,
Sinte Maarten komt alhier
met zijne bloten arme
om ons een bitje te warme
Warme warme liere,
ter ere van Sinte Piere
ter ere van Sinte Lap (Lap Lap),
'k ete mijne buik vol zoete pap,
'k ete mijn buik vol taarte,
ter ere van Sinte Maarten

Het mp3-bestand met de melodie kunnen jullie via deze link downloaden: http://we.tl/JSlyb4E4Tg

Jullie zouden het lied dus eigenlijk al moeten kunnen tegen zaterdag. Dat zou alvast tof zijn, want hoe sneller jullie het kennen, hoe sneller jullie dan op pad kunnen!


Tot zaterdag!