9 september | Groepsfeesten

31 augustus 2017AlgemeenToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Beste leden, ouders en scoutsvrienden,

Het nieuwe werkjaar staat weer voor de deur. We zetten dit zoals ieder jaar in met de Groepsfeesten. Die gaan dit jaar door op zaterdag 9 september op onze scoutsterreinen t.h.v. Koestraat 20 vanaf 13.30 u. Bestaande leden kregen de uitnodiging eerder al met de post. (Indien dit om een of andere reden niet zo is, stuur dan gerust een mailtje naar groepsadmin@scoutsrumbeke.be, dan sturen we die nog eens door.) Meer info over de groepsfeesten vind je ook op onze facebookpagina. 

INSCHRIJVEN VAN NIEUWE LEDEN

In tegenstelling tot vorig werkjaar, werken we niet met wachtlijsten. Het tijdstip waarop je je aanmeldt als lid heeft geen enkele invloed om eventueel lid te worden van onze scoutsgroep.

Dankzij het groot enthousiasme en de massale inschrijvingen is Scouts Parsifal Rumbeke in de voorbije jaren ongelofelijk gegroeid. Onze ledenaantallen zijn op enkele jaren tijd meer dan verdubbeld. Om echter op een leuke en verantwoorde manier activiteiten te kunnen blijven geven, is het nu noodzakelijk om onze ledenaantallen te beperken tot een verantwoord getal. Alleen zo kunnen we een kwaliteitsvolle en veilige werking blijven garanderen. Wat zijn de gevolgen hiervan voor werkjaar 2017-2018:

We kunnen dit jaar enkel eerstejaars kapoenen toelaten. Dit zijn kinderen die in 2011 geboren zijn, of naar het eerste leerjaar gaan. We hebben ruimte om er in totaal 40 nieuwe kapoentjes bij te nemen. Om tot die 40 leden te komen hanteren we volgende criteria: broer/zus is reeds lid van onze scouts ; een of beide ouders zijn oud-leiding van onze scouts ; de afstand van thuis naar onze scouts in vogelvlucht (degene die het dichtst wonen worden eerder toegelaten). 

We kunnen, met echt veel spijt in het hart, geen andere leden toelaten omdat onze takken nu al uit hun voegen springen. Iedereen is uiteraard welkom om vrijblijvend naar onze groepsfeesten te komen waar we met veel plezier meer informatie geven. 

 

Inschrijvingen werkjaar 2016-2017

21 augustus 2016AlgemeenToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Beste (ouders van) scoutsvrienden,


Het scoutsjaar staat weer voor de deur, en we gaan dit zoals ieder jaar inzetten met de groepsfeesten. Die gaan dit jaar door op 10 september 2016 op onze scoutsterreinen t.h.v. Koestraat 20 vanaf 14.00u. Bestaande leden kregen de uitnodiging eerder al met de post. (Indien dit om een of andere reden niet zo is, stuur dan gerust een mailtje naar groepsadmin@scoutsrumbeke.be, dan sturen we die nog eens door.) Meer info over de groepsfeesten vind je op Facebook

INSCHRIJVEN VAN NIEUWE LEDEN

In tegenstelling tot vorig werkjaar, werken we niet met wachtlijsten. Het tijdstip waarop je je aanmeldt als lid heeft geen enkele invloed om eventueel lid te worden van onze scoutsgroep.

Dankzij het groot enthousiasme en de massale inschrijvingen is Scouts Parsifal Rumbeke in de voorbije jaren ongelofelijk gegroeid. Onze ledenaantallen zijn op enkele jaren tijd meer dan verdubbeld. Om echter op een leuke en verantwoorde manier activiteiten te kunnen blijven geven, is het nu noodzakelijk om onze ledenaantallen te beperken tot een verantwoord getal. Alleen zo kunnen we een kwaliteitsvolle en veilige werking blijven garanderen. Wat zijn de gevolgen hiervan voor werkjaar 2016-2017:

We kunnen dit jaar enkel eerstejaars kapoenen toelaten. Dit zijn kinderen die in 2010 geboren zijn, of naar het eerste leerjaar gaan. We hebben ruimte om er in totaal 40 nieuwe kapoentjes bij te nemen. Om tot die 40 leden te komen hanteren we volgende criteria: broer/zus is reeds lid van onze scouts ; een of beide ouders zijn oud-leiding van onze scouts ; de afstand van thuis naar onze scouts in vogelvlucht (degene die het dichtst wonen worden eerder toegelaten). 

We kunnen, met echt veel spijt in het hart, geen andere leden toelaten omdat onze takken nu al uit hun voegen springen. Iedereen is uiteraard welkom om vrijblijvend naar onze groepsfeesten te komen waar we met veel plezier meer informatie geven. Iedereen is ook welkom om mee te komen smullen van de reuzebarbecue.

INSCHRIJVEN VAN BESTAANDE LEDEN

Op de groepsfeesten zal er zoals elk jaar ook een inschrijvingsmoment zijn, maar dit jaar zal dit er toch een stuk anders uitzien dan andere jaren. Voor de duidelijkheid sommen we alles nog even voor je op: 

  1. Jullie zoon/dochter was vorig reeds lid van onze scouts: Meld je aan op www.groepsadmin.be met het lidnummer en wachtwoord (als nog geen account hebt aangemaakt of je bent je wachtwoord kwijt kan je op diezelfde pagina een account aanmaken of een wachtwoord opnieuw instellen. Weet je het lidnummer niet (meer), dan kan je altijd mailen naar groepsadmin@scoutsrumbeke.be . We vragen dit te doen uiterlijk tegen Woensdag 7 september!
  2. Jullie zoon/dochter heeft een broer/zus die volgend jaar lid wil worden en is geboren in het jaar 2010 of gaat naar het 1e leerjaar: Volg deze inschrijvingslink, vul alle gegevens in (vul aan dat je nog geen lidnummer hebt) en klik op de knop "schrijf in". De broer/zus wordt automatisch toegelaten tot de kapoenen. We vragen dit te doen uiterlijk tegen Woensdag 7 september! Als je later inschrijft kunnen we niet garanderen dat de broer/zus ingeschreven is. 

We hopen dat alles duidelijk is met deze uitleg, en we kijken er dan ook naar uit om jullie te mogen verwelkomen op 10 september. 

 

Tot dan!


 

Start nieuwe werkjaar!

18 september 2015AlgemeenToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Het is weer zover! Morgen vinden de eerste activiteiten van het nieuwe werkjaar plaats! De leiding is vanaf nu weer elke week paraat om de meer dan 300 leden een toffe zaterdagnamiddag te bezorgen.


Kinderen die vorig jaar al lid waren maar vorige week niet konden langskomen om in te schrijven, kunnen dat morgen tussen 13.30u en 14.00u nog komen doen. Kinderen die nog geen lid waren van onze scouts kunnen zich dan ook nog komen aanmelden maar zij zullen helaas eerst op de wachtlijst komen. We moeten eerst een duidelijk beeld krijgen van het aantal herinschrijvingen voor we eventueel nog extra nieuwe leden kunnen aannemen. Meer informatie hierover geven we ook graag morgen tussen 13.30u en 14.00u.

 

Groepsfeesten 12 september

4 september 2015AlgemeenToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

We hebben nog maar net het vorige werkjaar achter ons gelaten of we denken al weer aan het volgende. Naar goede gewoonte zetten we dit in op onze groepsfeesten! Een dag vol vertier voor jong en oud.

Wat staat er deze dag allemaal te gebeuren vraagt u?

- 13.30u - 17.00u: Inschrijvingen. Actieve en nieuwe leden kunnen ingeschreven worden voor het nieuwe werkjaar. Alle nodige informatie over de takleiding, activiteiten en kampen wordt dan ook meegegeven. Voor het lidgeld wordt een overschrijving meegegeven. Dit alles gaat door boven in ons nieuw lokaal.

- 13.30u - 17.00u: Scoutsshop. Tijdens de inschrijvingen bestaat de mogelijkheid om allerhande scoutsaccesoires (hemd, das, andere scoutskledij,...) te bestellen. Dit gaat door in hetzelfde lokaal als de inschrijving. 

- Vanaf 14.00u: Overgangen. Terwijl de ouders zorgen dat hun kroost ingeschreven wordt voor het komende jaar leggen de leden die overgaan (kapoenen naar welpen, welpen naar jojo,...) buiten een scoutesk parcours af. Kapoenen en welpen mogen hiervoor zeker geen scoutsdas en een begeleider vergeten. Hou er ook rekening mee dat de kleren wel eens vuil kunnen worden, zéér vuil!

- 17.30u: Show. Naar jaarlijkse gewoonte geven onze leden opnieuw het beste van zichzelf in onze korte maar entertainende show.


- 19.00u: Barbecue. Na de show kan iedereen aanschuiven voor enkele vlezekes en wat groentjes, en dit voor slechts 15 euro per persoon voor de volwassenen en 8 euro voor kinderen en vegetariërs. Voor deze prijs is ook een drankje inbegrepen. Om in te schrijven, shrijft u het correcte bedrag over op volgend rekeningnummer: BE89 0682 4827 7385 , met als vermelding 'naam + barbecue groepsfeesten + aantal volwassenen + eventueel aantal kinderen'. Inschrijven gebeurt graag uiterlijk tegen 7 september 2015. Indien u liever cash betaalt kunt u dit indienen in een gesloten envelop met een briefje met uw naam en aantal inschrijvingen op volgend adres: Ruiterijstraat 34, Rumbeke.

- 20.30u: Streekbieravond. Om de barbecue te verteren bieden we u nadien nog een goed streekbierke aan, zodat u nog wat kan napraten (tot in de vroege uurtjes).

Wij hopen u allen dan te zien!

Stevige scoutslinker!

 

Medische steekkaarten en attest medicatie

6 april 2015AlgemeenToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Beste ouders,De printbare versie van de medische steekkaarten kan je hier terugvinden, alsook het attest voor toediening van medicatie: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/publicatie/individuele-steekkaart

De online versie van de medische steekkaarten kan je invullen via de groepsadministratie:
www.groepsadmin.be

Bij problemen of vragen bij deze zaken kan je altijd terecht op groepsadmin@scoutsrumbeke.be!

 

VZW-café op 22 november

11 november 2014AlgemeenToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Op zaterdag 22 november organiseert onze vzw opnieuw het 'vzw-café'. Iedereen is welkom om na de activiteiten in de scouts te blijven hangen om gezellig bij te praten met elkaar, de leiding en de vzw-leden!

 

NIEUW: ONLINE MEDISCHE FICHE

16 september 2014AlgemeenToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

De medische fiche (=individuele steekkaart) kan je vanaf dit jaar online invullen. Zo heeft de leiding altijd en overal de mogelijkheid om de medische gegevens van de leden te raadplegen. Je kan dit doen via de website https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be

Hoe ga je te werk: 

1. Je logt in op https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be.
Als je nog geen login hebt kan je een aanmaken door op ‘Gebruiker aanmaken’ te klikken. Het lidnummer van de gebruiker kan je terugvinden op de lidkaart of op het etiket van het ledentijdschriftje KrakBoem!, of je kan het navragen bij leidster Yoke (yoke.aerbeydt@scoutsrumbeke.be).

2. Als je ingelogd bent, klik je vervolgens rechtsboven in de blauwe balk op de naam waarvoor je een account hebt aangemaakt.

3. Daar zie je bovenaan 3 tabbladen: contactgegevens, individuele steekkaart en wachtwoord. Bij contactgegevens kan je de gegevens eventueel aanpassen. Bij individuele steekkaart (= medische fiche) kan je de volledige medische fiche invullen. 

4. Klaar! De gegevens zijn nu zeker up to date en de leiding kan altijd de medische fiche raadplegen. Bedankt daarvoor!

Als je hierover nog vragen hebt of als je problemen ondervindt, aarzel dan zeker niet om te mailen naar Yoke.

 

Inschrijvingslink nieuwe leden

18 augustus 2014AlgemeenToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

Nieuwe leden kunnen vanaf nu ook ingeschreven worden via onderstaande link: 
https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/lidworden?groep=W2206G


Het blijft wel noodzakelijk om op de groepsfeesten langs te komen voor alle informatie omtrent de activiteiten e.d. (zaterdag 13 september tussen 13.30u en 17.00u). Als je op de groepsfeesten niet aanwezig kan zijn, kan je ook langskomen op zaterdag 20 en 27 september voor de activiteiten aanvangen (tussen 13.30u en 14.00u).

Bij problemen of vragen mag je altijd Yoke contacteren: yoke.aerbeydt@scoutsrumbeke.be

 

Groepsfeesten zaterdag 13 september

18 augustus 2014AlgemeenToegevoegd door Yoke Aerbeydt

 

We nodigen jullie graag uit voor onze groepsfeesten op zaterdag 13 september!
Wat staat er op het menu:


13.30u-17.00u: Inschrijvingen en scoutsshop
Alle frisse jonge blaadjes en de ietwat oudere rozijntjes kunnen tijdens de eerste gang ingeschreven worden. Nadat ze even geweekt zijn in een mix van sappige informatie, milde overschrijvingsformulieren en kersverse circulaires zijn ze klaar om in onze overheerlijke scoutssalade geserveerd te worden. 

Nieuw: De gegevens van nieuwe leden kunnen vanaf nu ook op voorhand doorgegeven worden via de inschrijvingslink: 
https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/lidworden?groep=W2206G.

De gegevens van de al actieve leden kunnen worden gecontroleerd en bijgewerkt via  groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be. Je moet een login aanmaken en dan kan je je persoonlijke gegevens aanpassen. Bij problemen mag je hiervoor altijd Yoke contacteren: yoke.aerbeydt@scoutsrumbeke.be.
Zo zal het inschrijven tijdens de groepsfeesten iets sneller en gemakkelijker kunnen verlopen.


14.00u - 16.00u: Overgangen en tea room
Bij de overgangen ondergaan enkele van onze speciale ingrediënten een uniek rijpingsproces. De kapoenen die welpen worden en de welpen die jongverkenners worden, brengen hiervoor hun scoutsdas en één begeleider mee. Alle leden die moeten overgaan naar een nieuwe tak moeten er rekening mee houden dat hun kleren in allerlei sauzen en specerijen gedrenkt kunnen worden.

Tip: Plastieken zakken kunnen ervoor zorgen dat de sauzen en specerijen niet verder uitlopen op de autozetels.


17.30u: Show & voorstelling leiding
Nu de aperitiefhapjes zich kostelijk aan het amuseren zijn in onze maag, wordt het tijd voor een licht voorgerechtje. We presenteren jullie met trots een originele combinatie van lichtverteerbare mopjes, smaakvolle dansvoorstellingen en dialogen om de vingers bij af te likken. 
De repetities voor deze show gaan op volgende momenten door:

woensdag 03/09:
14.00u - 15.00u: jojo's
15.00u - 16.00u: verkenners

zaterdag 06/09:
14.00u - 15.00u: kapoenen en welpen
15.00u - 16.00u: jojo's en verkenners

woensdag 10/09:
14.00u - 15.00u: kapoenen en welpen
15.00u - 16.00u: jojo's en verkenners


!! Op vrijdag 12/09 is er een generale repetitie voor alle leden van 17.30u tot 19.00u !!19.00u: Reuzebarbecue

Na de show kunnen jullie aanschuiven voor het hoofdgerecht. Onze oud-leiding haalt speciaal voor jullie nog eens hun barbecueschort boven en voorziet jullie met veel plezier van goeie stukken vlees en een uitgebreid buffet aan bijgerechten. De prijs voor volwassenen bedraagt 14 euro p.p. Kinderen en vegetariërs betalen 9 euro p.p. Er is een drankje inbegrepen.


Inschrijven gaat als volgt: 
Schrijf het juiste bedrag over naar BE89 0682 4827 7385, met als vermelding ‘naam + barbecue groepsfeesten + aantal volwassenen, kinderen en/of vegetariërs’. Gelieve over te schrijven voor vrijdag 05/09. Je kan het geld ook gepast binnenbrengen bij Vincent Parmentier, Ruiterijstraat 34, 8800 Rumbeke. Vergeet niet om ook hier het aantal volwassenen, kinderen en/of vegetariërs bij te vermelden.


Als je na 5 september nog wil inschrijven of aanpassingen doorgeven, laat dat dan zo snel mogelijk weten aan Vincent (0497 379 397) of Jens (0478 273 121).  21.00u: Streekbierenavond & fuif

Als kers op de taart bieden wij jullie een dessert aan van verscheidene streekbieren. Laat je verrassen door enkele vernieuwende smaken of herontdek enkele vertrouwde klassiekers.


Om 22.00u gaan de deuren van onze feestbar open om na het lange tafelen de benen te strekken en de handen in de lucht te werpen.

Laat je tot in de vroege uurtjes volledig gaan op de golden oldies en de hipste hedendaagse muziek.

 

Aftermovie Welpenkamp 2014

24 juli 2014AlgemeenToegevoegd door Pieter-Jan Baert

 

Aftermovie Welpenkamp 4-11 juli 2014 - Zutendaal(https://www.youtube.com/watch?v=5s1Y7MGT_ps&feature=youtu.be)

Dit was het welpenkamp 2014, bedankt aan alle welpen, leiding en
fouriers voor een fantastisch kamp!Álle foto's zijn vanaf nu ook beschikbaar via deze downloadlink (1,8 GB)
tot en met 6 augustus 2014. Indien u later nog de foto's wilt verkrijgen,
kan u ons bereiken via welpen@scoutsrumbeke.be, spread the word!
(
http://bit.ly/1s4cvZP)

Groetjes,

de welpenleiding!